tiistai 22. huhtikuuta 2014

Kosmetiikkaostoksia USA:sta; Sephora, Victoria's Secret, Bath & Body Works ja Bobbi Brown

Nyt päästäänkin sitten USA:n kosmetiikkatarjonnan parhaimmiston pariin. 







Nehän ovat tietenkin Sephora. Ja Victoria's Secret. Ja Bath & Body Works. Ja Bobbi Brown. 






Victoria's Secretissa kävin ihan tavallisella Mallilla eli ostoskeskuksessa. 

Victoria's Secretin liike oli iso, mutta ei niin boudoirmainen kuin New Yorkissa, vaan valoisampi, avarampi ja enemmän tavallisen kaupan kaltainen. 

Victoria's Secretin college-tytöille suunnattu Pink-linja vei liikkeestä noin neljänneksen, Beauty neljänneksen ja loput oli VS alusasuja.

Tykkään kovasti hajuvettä kevyemmistä body sprayista tai Fragrance Misteista, kuten niitä nykyään kutsutaan. Ihanan raikkaita erityisesti kesällä ja urheilun jälkeen. Opin käyttämään niitä kun olin aikoinani kesätöissä USA:ssa uimarannalla life guardina. Kolme muuta asiaa, jotka amerikkalaisilta life guard -tyttösiltä opin, olivat lenkkarien ja bleachin eli valkaisuaineen käyttö sekä pyyhkeiden laittaminen kuivuriin lämpenemään.   

Nyt ostin Victoria's Secretilta vain ystävälleni tuliaiseksi Sheer Love Fragrance Mistin, koska matkalaukussani ei ollut tilaa enempään. Ystäväni pitää naisellisista kukkaistuoksuista. White Cottonia ja Pink Lilya sisältävä Sheer Love oli mielestäni lähimpänä tätä, vaikka Victoria's Secretin tuoksut muuten ovatkin usein aika hedelmäisiä ja karkkisia.

Aika paljon olisi kyllä houkutellut Victoria's Secretin 3 for 25 $ tai 5 for 30 $ tarjous tästä Fantasies Body Care -linjasta (vartalovoiteita, suihkugeelejä ja vartalotuoksuja), kun pelkkä tämä Sheer Love Fragrance Mist maksoi 12,79 dollaria (9,23 euroa).  






Halusin kuitenkin ostaa itselleni for old times sake oman body sprayn Bath & Body Worksilta, joka on vanha lempikauppani. 

Suosikkejani jo 1990-luvulta asti ovat olleet Bath & Body Worksin kookos-, vanilja- ja metsämarjatuoksut. Mitään niistä ei enää oikeastaan tehdä vanhoilla koostumuksilla, joten oli pakko etsiä uutta tuoksua.


Tuoksuttelin varmaan koko kaupan Fragrance Mistit läpi, ja se ei ollut ihan helppoa, sillä valikoimaa oli aivan pyörryttävän paljon.

Uutuutena oli tullut kesäksi ihana Hawaii Collection, jossa oli 3 uutta Fragrance Mistia: sininen Maui Hibiscus Beach, oranssi Oahu Coconut Sunset ja pinkki Hawaii Passionfruit Kiss.

Toinen uutuussarja oli maailman eri tuoksuja esittelevä, johon kuului pinkki Tokyo Lotus & Apple Blossom, violetti London Tulips & Rasberry Tea ja sininen Morocco Orchid & Pink Amber.

Päädyin kuitenkin Mad About Youhun, jossa on pioneja ja mustaherukkaa kukkais-marjaisena sekoituksena.

Bath & Body Worksin Fragrance Mistit ovat aavistuksen kalliimpia kuin Victoria's Secretin, eli 14,92 dollaria (10,77 euroa). Kuten monessa muussakin asiassa USA:ssa, niissäkin oli kuitenkin paljoustarjous: Buy 2, get 1 free; Buy 3, get 2 free. 






Mallin eli ostoskeskuksen Sephorassa myytiin seuraavia merkkejä: Urban Decay, Too Faced, Smashbox, Make Up For Ever, Nars, Benefit, Philosophy, Stila, Tart, Becca, Kat von D, Anastasia Beverly Hills, Buxom, Ole Henriksen, Josie Maran ja St Tropez sekä tietenkin Sephoran oma merkki.

Kynsilakoista oli myynnissä mm. Ciate ja Deborah Lippman. Deborah Lippmanin upeat fantasiakynsilakat maksoivat 17 dollaria eli 12,27 euroa. Tuplaten enemmän kuin OPI:t ja Essiet, joiden hinta USA:ssa oli vähän yli 6 euroa.

Make Up For Everilta tein sen verran hintavertailua Suomeen ja Ranskaan (Sephoran ja MUFE:n kotimaa), että vakkarituotteeni High Definition -irtopuuteri maksoi USA:ssa 34 dollaria (24,54 euroa), kun Suomessa hinta on ollut lähemmäs 50 euroa ja Ranskassa 29,90 euroa.    

Olin super-onnellinen, että Sephorassa oli jäljellä yksi kappale Smashboxin palkittua meikinpohjustajaa Photo Finish Primeria. Olen testaillut nyt muitakin primereita kun Smashboxin saatavuus on heikentynyt Euroopassa, mutta en ole löytänyt parempaa. USA:n Sephorassa Smashboxin Photo Finish Primer maksoi 36 dollaria eli 25,98 euroa, kun Ranskan Sephorassa hinta oli viime kesänä 31,50 euroa. Oslosta olen myös löytänyt Smashbox Photo Finish Primeria, siellä hinta oli 34,80 euroa.

Luottotuotteeni Photo Finish Primerin lisäksi halusin ostaa Sephorasta jotakin hauskaa uuttakin kokeiluun. Valitsin Benefitin kehutun High Beam -valovoiteen, jonka hinta oli 26 dollaria eli 18,77 euroa. 

Urban Decaylta olivat Sephorassa myynnissä kaikki Naked-luomiväripaletit, myös uutuus Naked 3. Hinta olisi ollut houkuttelevat 54 dollaria (38,98 euroa), mutta yritän nyt ensin käyttää Naked 1:seni loppuun, joka on ollut minulla hyvin toimivana matkapalettina. 






Käydessäni New Yorkissa vuonna 2009 katselin jo siellä Bobbi Brownin Makeup Manual -meikkikirjaa. Silloin se jäi minua harmittamaan, joten olin jo etukäteen päättänyt hankkia sen tältä matkalta. 

Hinta oli Barnes & Noble -kirjakaupassa 21,19 dollaria (15,29 euroa). Netistä olisi voinut saada ehkä vieläkin halvemmalla, mutta halusin sen muistoksi nimenomaan USA:n matkalta. 

Makeup Manualin päällä on toinen Amerikan muisto, Wet n Wildin Fergie Center Stage -kokoelman korostuspuuteri sävyssä Rosé Champagne Glow. 

Olin hämmästynyt, että Fergie-kokoelmaa myytiin vielä CVS Pharmacy -apteekkiketjussa, joten päätin ostaa tämän harvinaisuuden muistoksi matkasta. Suomessahan nämä Fergie-korostuspuuterit myytiin nopeasti loppuun.

Fergie-puuteri maksoi USA:ssa 6,88 dollaria eli 4,97 euroa. Wet n Wild on halpismerkki siis sielläkin, ja nimesinkin tämän puuterin "köyhän naisen Bobbi Brown Shimmer Brickiksi", joka on Bobbi Brownin menestystuote. Bobbi Brownin Shimmer Brickit maksoivat USA:ssa Sephorassa 42 dollaria (30,31 euroa), kun hinta on Helsingin Stockmannilla n. 45 euroa.

Minusta oli hauskaa tutkia CVS Pharmacyssa muutenkin Wet n Wildin valikoimaa, joka oli vähän erilainen kuin Suomessa. Myynnissä oli Comfort Zone ja Petal Pusher -luomiväripalettien lisäksi myös iloisia perusvärejä keltaista, vihreää, sinistä ja punaista sisältävä Poster Child -luomiväripaletti. Näiden kahdeksan sävyn luomiväripalettien hinta oli ihan uskomattoman halpa: 5 dollaria eli 3,61 euroa. Lisäksi myynnissä oli uusia neljän luomivärin paletteja, kun Suomessa on myyty kasien lisäksi vain trioja.   

CVS Pharmacyssa oli minusta muutenkin tosi kiva kosmetiikkavalikoima. Myynnissä oli OPI:n, Essien ja Sally Hansenin kynsilakkoja, Revlonia, Maybellinea, Rimmelia, L'Orealia, Milani Cosmeticsia ja ihonhoidon puolella mm. Neutrogenaa, Almayta, Vichya, La Roche-Posayta, Dermablendia, Physicians Formulaa, Jergensia, Burt's Beesia jne. Taas olisin voinut viettää muutaman tunnin sielläkin kosmetiikkavalikoimaa tutkien!  

24 kommenttia:

  1. Aivan mahtavia ostoksia! Minä varmaan sekoaisin tuolla, kun monet asiat ovat niin paljon edullisempia hinnallaan :o Sekoan toisaalta jo Suomessakin, joten…
    Suuri haaveeni on päästä joskus Yhdysvaltoihin. Ei ainoastaan kosmetiikkatarjonnan vuoksi, vaan ihan muutenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin itse tosi tyytyväinen, että maltoin ostaa kohtuudella, vaikka hinnat ja tarjonta olivatkin tosi houkuttelevia. Minulla on vain kosmetiikkaa niin hirveän paljon ennestäänkin, joten uusia ostoksia täytyy aika paljon harkita, vaikka toisaalta on myös ihanaa kokeilla kaikkea uutta! :)

      Voi, toivottavasti pääset USA:an joskus, se on aivan mahtava maa. Kaikki on jotenkin hirveän helppoa, ihmiset ystävällisiä ja tunnelma vapaa. Itselläni on kyllä aika paha lentopelko, ja se rajoittaa matkustamistani, sillä inhoan Atlantin ylittämistä. Mutta nyt taas ajattelin, että pitäisi vain olla rohkea ja käydä useammin, on kyllä sen arvoista. Oma haaveeni olisi päästä länsirannikolle Los Angelesiin, siellä en ole koskaan käynyt. Voi miten kivaa se olisikaan! Uskon kyllä, että unelmamme toteutuvat! :)

      Poista
  2. Ihania ostoksia!

    Lupaan, että koukutut High Beamiin, olen käyttänyt itse jo kaksi täyskokoista pullollista + sen testerikoon, jonka vuoksi aikoinaan tuotteeseen ihastuin. Pullo kestää pienen ikuisuuden. Millään muulla ei musta saa yhtä upeaa hohdetta kasvoille kuin High Beamilla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin itse iloinen, että vaikka yritän tänä vuonna pitää aika tiukkaa ostolakkoa, sain kuitenkin hankittua kaikilta minua kiinnostavilta merkeiltä jotakin kivaa. Vähän, mutta laatua. :)

      Kiitos suosituksesta! Olen kuullut High Beamista niin paljon hyvää, että ei tarvinnut kauan miettiä mikä "vapaavalintainen huvittelutuotteeni" Sephorasta olisi. Ja olenkin jo kokeillut High Beamia muutaman kerran, ja pidän kovasti. Minulla on ennestään Giorgio Armanin valovoide, ja tämä Benefitin on mielestäni jopa parempi kuin se. Benefit High Beam on täyteläisempää ja lämminsävyisempää, ja sikäli helpompaa käyttää ja sopii minulle paremmin. Aika ihana! :)

      Poista
  3. Ihania ostoksia, kiitos kun esittelit nämä! Mä aloin heti himoitsemaan tuota High Beamia ja Smashboxin pohjustajaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kuule, ilo oli ihan minun puolellani! Puolet huvista on ostaa tuotteet, ja puolet esitellä ne täällä, kun jaettu ilo on moninkertainen ilo! :)

      Benefitin High Beamia olen nyt kokeillut muutaman kerran, ja pidän kovasti. Maineensa veroinen, loistotuote! :)

      Smashboxin Photo Finish Primerille olen puolestaan ahkerasti yrittänyt löytää korvaajaa kotimarkkinoilta kun sen saatavuus on nykyään niin huono. En ole valitettavasti onnistunut, sillä mikään muu merkki ei tee yhtä loistavaa silikonigeeliä. Jopa Make Up For Everin High Definition Primer häviää Smashboxille 6-0, eikä sekään huono tuote ole! :)

      Poista
  4. Loisto-ostoksia! Mulla iskee aina niin suuri valinnanvaikeus VS:ssä, että en sitten tule ostaneeksi mitään. Ehkä mulla on jotenkin huono hajuaisti, mutta mun on vaikea erottaa niitä eri hajuvesiä ja vartalotuoksuja toisistaan kun VS-liikkeet itsessään tuoksuvat (varmaan siksi, kun asiakkaat suihkuttavat niitä tuoksuja :D).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla oli kyllä vähän samat tunnelmat Victoria's Secretissa ja myös tuolla Bath & Body Worksissa. Valinnanvaraa on niin paljon, että se alkaa ylittää jo käsittelykyvyn. Jos vaihtoehtoja on liikaa, alkaa olla valinnanvaikeuksia. :)

      Ja olen kyllä ihan samaa mieltä kuin sinä, että Victoria's Secretin tuoksut ovat aika samankaltaisia keskenään. Tosi vaikeaa oli löytää sieltä ystävälleni tuo edes vähän kukkaisempi tuoksu, kun kaikki olivat sitä hedelmä-karkki-linjaa, josta kyllä itse pidän kovasti. :)

      Poista
  5. Oi miten hyvät ostokset! Kyllä kateellisena aina mietin noita Amerikan hintoja. Lohduttaudun sillä, että saan todennäköisesti parempaa palkkaa, kuin mitä vastaavasta saisi siellä. Mutta silti...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana, yritin valita vain parasta kaikilta merkeiltä, kun oikeastaan en tarvitsisi enää yhtään lisää kosmetiikkaa. Matkoilta on vain hauskaa ostaa muistoksi aina jotakin, ja erityisesti tuolla Jenkeissä kiusaukset olivat aika suuret halpojen hintojen ja loistavan valikoiman takia. :)

      Ihan totta, hyvä pointti! Palkathan ovat toki suhteessa hintatasoon. USA:ssa on mahtavaa jos on rahaa ja asiat muutenkin kunnossa, muuten voi olla aika vaikeaa. Mutta ainahan voisi lohduttautua ihanalla kosmetiikalla! :)

      Poista
  6. Ooo mitä kaikkea ihanuuksia! Tuo fergien puuteri muistuttaa jotain makeista. .. tai itseasiassa jäätelöä, mutten muista minkä makuinen se oli, mutta epäilen että kirsikan. :D

    ja muuten, kun aiemmin oli hieman puhetta keltaisesta luomiväristä niin itse sain tilauksen mukana pienen näytteen keltaisesta matta luomiväristä. :D ja sen Winona R:n mukaan nimetty oli samasta paikkaa että en tiedä myykö keltainen niin hyvin, kun jo kaksi kertaa peräkkäin olen keltaista saanut... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin Fergie näyttää ihan joltakin hattaralta tai jätskiltä. Herkulliselta joka tapauksessa! Jogurttijätskit oli Amerikassa muuten tosi ihania, sellainen onkin esittelyssä seuraavassa blogijutussa (ja lisäksi Amerikan kynnet). :)

      Eikä, ihan uskomatonta! Nyt on kuule vaikea sanoa, että jakavatko keltaisia luomivärejä näytteenä siksi että ne eivät muuten myy, vai ovatko tekemässä keltaisten luomivärien vallankumousta. Oletko muuten huomannut, että nyt on sattumalta joku keltaisten luomivärien muoti: sekä Viilankantolupa että MaaLilla -blogeissa on viime aikoina näkynyt keltaisella luomivärillä tehtyjä meikkejä. Ehkä meidänkin pitäisi rohkeasti kokeilla! :)

      Poista
    2. Oho, ehkä keltainen on tämän kesän väri sitten! Näin tuossa joitain viikkoja sitten Lumenen Natural Code sarjassa myös keltaisen huulikiillon nimittäin. :D Sinisen vielä ymmärrän, kun se neutralisoi hampaiden keltaisuutta. Kai keltaisessakin on joku juju sitten? :D

      Ehkä pitäisi itsekin kokeilla saisiko keltaisen näyttämään hyvältä silmissä. :D

      Poista
    3. Itse taas katselin eilen Svenska Hollywoodfruaria tv:stä, ja siellä ihanalla Isabel Ardrianilla oli taas keltaista luomiväriä. Vaikea sanoa pukeeko se häntä parhaiten kaikista väreistä, mutta ainakin se korostaa hänen vaaleansinisiä silmiään hienosti. Itselläni on vihreät silmät, joten keltainen ei varmaan sovi mitenkään kovin hyvin, mutta huvin vuoksi kiinnostaisi kyllä kokeilla. :)

      Keltainen huulikiilto varmaan näyttää myös vähän lämpimän kultaiselta, se on varmaan se idea. Mutta keltainen näyttää selvästi nyt olevan meikeissä jonkinlaista muotia! Lancomen johtava meikkitaiteilija Aaron de Mey teki Lancomelle ensimmäisenä meikkikokoelmanaan Declaring Indigon vuonna 2009, jossa käytettiin onnistuneesti myös keltaista luomiväriä. YSL:lläkin on mielestäni jossakin vaiheessa ollut keltaista. Se on selvästikin vähän rebel-väri meikissä!

      Sun blogissa jo näinkin yhden keltaisten silmämeikin, näytti oikein kivalta! :)

      Poista
  7. Olen vähän skeptinen meikinpohjustajia kohtaan. Haluaisin kovasti löytää hyvän, mutta Macin paria eri pohjustusta testattuani huomasin, että ne tukki ihohuokoset niin lahjakkaasti, että alkoi nassu kukkia. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun on taas vaikea nykyään kuvitella olevani ilman meikinpohjustajaa, sillä meikkivoide levittyy minusta heikommin, kerääntyy huokosiin ja kestää huonommin ilman sitä. Mutta itselläni ei kyllä ole onneksi ollut ongelmia ihohuokosten tukkeutumisen kanssa. :)

      Tuo Smashbox on ihan järkyttävää silikonigeeliä, mutta juuri siksi niin tehokasta ja hyvää. Meikkivoide liukuu sen päällä ihanasti paikalleen ja kestää kuin tauti. Olen huomannut tämän ihan käytännössä käyttäessäni eri meikinpohjustajia vesijuoksuharrastukseni johdosta saunassa. Smashbox on ainoa, joka pitää meikin aivan virheettömänä saunasta huolimatta (vaikka parasta olisi tietenkin olla saunassa kokonaan ilman meikkiä). :)

      Poista
  8. Mä pahaa pelkään, että saan sulloa osan ostoksistani reissukamuni laukkuun :) Nyt alkaa tuntua, että oma laukku tulee jo puolilleen kosmetiikasta. Ja siihen sit muutamat kengät ja laukut ... Odotan kuin kuuta nousevaa reissua ja oon säästänyt sitä varten. Shop untill you drop on tämän reissun motto.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan mahtavaa että pääset sinne matkalle, olen niin kade! Minulla on myös taas ihan hirveä matkakuume Amerikkaan, kun nyt taas käytyäni totesin, että ei se lento sinne nyt niin paha ole, vaikka pitkä onkin. Niin kivaa että pääset New Yorkiin, olen tosi iloinen sun puolesta! :)

      Sähän voit ottaa ylimääräisen tyhjän kangaskassin matkalaukun sisään mennessä ja palatessa sen käsimatkatavaroihin, niin saat vähän enemmän tilaa jos et halua ottaa kahta matkalaukkua. Tämä ostosten raahaminen USA:sta kotiin on selvästi iso ongelma, kun kaikilla vain matkalaukut pullistelevat paluumatkalla. Eli mahdollisimman vähän tavaraa mennessä mukaan, kyllä New Yorkista löytyy kaikki mitä ihminen tarvitsee (myös kosmetiikassa), ja niitä on sitten mukavaa käyttää jälkeenpäin täällä kotimaassakin. :)

      Poista
    2. Mulla on ollut pieni reppu matkalaukussa mukana. Jos tulee hankittua enemmän, niin sen repun voi ottaa koneeseen sisälle käsimatkatavarana. Ja jos kaikki mahtuu kivasti laukkuun, niin sit siihen reppuun voi laittaa likapyykit ja jättää sen repun edelleen matkalaukkuun kotimatkan ajaksi. Melkein tyhjällä laukullahan sinne lähdetään. Toivottavasti ei ole kovin sateista. Toivorikkaana aion pakata myös aurinkovoiteita, etten heti käräytä naamaani.

      Poista
    3. Tosi hyvä idea tuo reppu, pitää varmaan ottaa itsekin käyttöön seuraavalla USA:n matkalla, joka on toivottavasti pian. :)

      Toivotaan että teillä olisi oikein hyvät säät ja muutenkin onnistunut matka. Niin kivaa että pääset pian New Yorkiin. Have fun! :)

      Poista
  9. Voi eiiii! Tuolla mä menisin aivan totaalisen sekaisin. Mähän toisaalta haluaisin kyllä ihan asua Jenkeissä pidemmän aikaa, se on taas yksi haave jota silloin tällöin ajattelen :)

    Nämä sun Amerikka-postaukset herättävät kyllä pahemmanlaatuista matkakuumetta ^__^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin minäkin melkein menin. :) Erityisen vaikeaa oli yrittää pysytellä järkevänä Sephorassa, ja kyllä nuo tuoksukaupatkin vaikeita oli. :)

      Hei, minulla on aivan sama haave, joka sai taas lisää tuulta siipiensä alle tällä matkalla. Olisi niin kivaa asua edes vähän aikaa USA:ssa. Sinähän voisit lähteä sinne vaikka vaihtoon, olisi varmasti todella kiinnostavaa ja kivaa. Uskon kyllä, että haaveilla on taipumus toteutua jos niiden eteen vain tekee työtä, eli meidän pitäisi vain molempien varmaan alkaa suunnata määrätietoisemmin kohti tätä tavoitetta. Olisi niin hauskaa! :)

      Matkakuume heräsi itsellänikin, ja nyt haaveilen jostakin pidemmästä USA:n matkasta, esim. road trip olisi huikea. Mutta kyllä mulle viikko New Yorkissa tai L.A:ssakin kelpaisi. :)

      Poista
  10. Ihania ostoksia! Itselläni kamala matkakuume Amerikkaan;D Synnyin Charlotessa, Pohjois Carolinassa ja sinne on kyllä suuri hau matkustaa pienenä kun sieltä lähdettiin takaisin Suomeen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. USA:ssa on kyllä niin valtavan hyvät shoppailumahdollisuudet ja muutenkin superkivaa! Kaikki on tehty asiakkaita ajatellen mahdollisimman helpoksi ja miellyttäväksi. :)

      Itärannikko on kyllä hienoa aluetta. Itse olin tällä kertaa vähän pohjoisemmassa kuin Pohjois-Carolina, mutta siellä päin. Niin kaunista ja ihanan lämmintä, lähes trooppista jo huhtikuussa!

      Minullakin on kova matkakuume takaisin USA:han, tällä kertaa eniten New Yorkiin. Sitä pahentavat kyllä tv:ssä nyt kesällä pyörivät Sinkkuelämää uusinnat. :) Myös Etelävaltioissa ja L.A.:ssa haluaisin käydä. Oikeastaan haaveilen eniten sellaisesta road tripistä koko mantereen läpi. Ehkä joskus lähivuosina, jos vain saan puhuttua Herra Pumpulipupun siihen. :)

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)